czwartek, 6 grudnia 2018

Smażony camembert z żurawiną

Pyszna, efektowna i łatwa do przygotowania przekąska, którą można przygotować w kilka chwil. Będzie idealnym starterem lub samodzielnym, lekkim posiłkiem.

smazony camembert z żurawiną

Jeżeli chcesz przygotować coś na kolację dla dwojga, smaczną przekąskę dla przyjaciół lub lekką kolację, to ten kawałek smażonego, panierowanego sera będzie idealnym rozwiązaniem.





Składniki: dla dwóch osób
  • 2 krążki sera camembert
  • Dżem z żurawiny
  • Jajko
  • Tarta bułka
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz

Jajko roztrzep, dodając trochę soli i pieprzu. Na drugi talerzyk wsyp tartą bułkę. Każdy serek moczysz w jajku, a następnie otaczasz z każdej stronie w tartej bułce. Jeżeli masz ochotę, możesz czynność ponowić. Na patelni rozgrzewasz olej i smażysz ser po około 3 minuty z każdej strony. Podajesz na ciepło z dodatkiem dżemu z żurawiny.




 
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz