niedziela, 11 listopada 2018

Sałatka z tuńczykiem i kukurydzą

Sałatka tuńczykowa z kukurydzą i makaronem orzo jest bardzo prosta, szybka w przygotowaniu, a zarazem smaczna i pożywna. Z powodzeniem zastąpi kolację, a nawet obiad. Wszystko zależy od ilości użytych składników. Proporcje ustalamy indywidualnie, według własnego uznania.

sałatka z tuńczyka, makaronu i kukurydzy

Jeżeli nie masz czasu, pomysłu lub lubisz pożywne sałatki, spróbuj tej, a na pewno nie będziesz
zawiedziony.




Składniki:
  • 2 puszki konserwowej kukurydzy
  • 2 puszki wędzonego tuńczyka w oleju
  • 300 g suchego makaronu orzo
  • 4 łyżki majonezu
  • Sól
  • Pieprz

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Ugotowany odcedzamy i studzimy. Odcedzamy kukurydzę z zalewy. Tuńczyka przekładamy do miski, dodajemy osączoną kukurydzę, przestudzony makaron, majonez oraz przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy. Możemy podawać od razu.





Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz