sobota, 3 lutego 2018

Jajka pieczone na szynce

Jajka pieczone na szynce to szybka przekąska lub urozmaicone śniadanie. Idealne, gdy mamy więcej osób do wykarmienia lub nie chcemy stać przy kuchni. Wystarczy podczas rozgrzewania piekarnika przygotować blaszkę i po włożeniu jej do pieca, oddalić się na kwadrans.






Składniki: (dla 4 osób)
  • 8 jajek
  • 8 plasterków szynki
  • sól
  • pieprz lub chili

Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Blaszkę do muffinek wyłożyć silikonowymi papilotkami, w które wkładamy plasterki szynki. Do każdej foremki, wyłożonej szynką wbić jajko i delikatnie przyprawić.



Wsunąć do piekarnika i piec przez 15 minut. Po upieczeniu wyciągnąć z foremek, ułożyć na talerzu i podawać gorące.


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz