czwartek, 24 sierpnia 2017

Kotleciki drobiowe z kukurydzą

Kotleciki drobiowe z dodatkiem kukurydzy to pomysł na smaczny, szybki obiad lub na ciepłą kolację. Ciasto na placki można przygotować z dużym wyprzedzeniem i trzymać w lodówce.


W ten sposób oszczędzamy również czas. Te kotleciki-placki te są pełnowartościowym sycącym posiłkiem, który
według uznania, możemy uzupełnić o warzywne dodatki.



Składniki:
  • 2 pojedyncze filety z kurczaka
  • 1 puszka konserwowej kukurydzy
  • 2 łyżki skrobi kukurydzianej
  • 2 jajka
  • Olej
  • Sól
  • Pieprz
  • Papryka sproszkowana

Filety z kurczaka umyć i pokroić w drobną kostkę. Z jajek, 2 łyżek oleju i skrobi kukurydzianej przygotować ciasto, które dodajemy do kurczaka. Przyprawiamy do smaku i wstawiamy do lodówki na 1 do 2 godzin. Kukurydzę osączyć z zalewy i dodać d kurczaka. Całość mieszamy, nabieramy łyżką kotleciki i smażymy na rozgrzanym oleju.








Smacznego!

1 komentarz:

  1. Wspaniałe!
    Już widzę, że moim dzieckom by posmakowały...
    :)

    OdpowiedzUsuń