niedziela, 4 czerwca 2017

Potrawka z indyka z pieczarkami i bekonem

Bardzo prosta i szybka do przygotowania potrawka z mięsa indyczego z pieczarkami i bekonem. Obiad gotowy w pół godziny.

makaron z potrawką z indyka





Składniki:
  • 1 filet z indyka około 600 g
  • 250 g pieczarek
  • 100 g bekonu
  • 1 szklanka białego wina
  • Oliwa
  • Sól
  • Pieprz

Filet kroimy na małe kawałki i obsmażamy na rozgrzanej oliwie. W międzyczasie kroimy bekon, który dorzucamy do mięsa i smażymy dalej razem. Potem przychodzi czas na pieczarki, które obieramy i kroimy w plasterki. Dodajemy do mięsa, solimy, oprószamy pieprzem i jeszcze chwilę smażymy razem. Następnie dolewamy białe wino i smażymy, dopóki wino nie wyparuje. Wówczas zalewamy mięso wodą, tak by go przykryła i dusimy do miękkości. Podajemy z makaronem.





potrawka z indyka z pieczarkami i bekonem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print