niedziela, 7 maja 2017

Piersi z kurczaka z pieczarkami

Lubię przygotowywać obiady, które przygotowuje się nie dłużej, niż je zjada. Do takich właśnie dań należy kurczak z pieczarkami. Doskonały obiad w pół godziny.


Jeżeli nie dysponujesz czasem, ale lubisz zjeść przyzwoity posiłek, to może to być pomysł dla ciebie.
Proste do przygotowania, nie wymaga ani dużo czasu, ani skomplikowanych składników. Zainteresowany? To zapraszam, poczęstuj się.




Składniki: (dla 6 osób)
  • 6 pojedynczych piersi z kurczaka
  • 500 g pieczarek
  • Mąka
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia
  • Kilka łyżek jogurtu

Piersi myjemy, suszymy, przyprawiamy solą i pieprzem oraz otaczamy w mące. Smażymy każdą na rozgrzanym oleju, układamy na półmisku i wstawiamy do ciepłego piekarnika, aby nie wystygły.
Po usmażeniu kurczaka, na tej samej patelni smażymy szybko pieczarki, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy, aby lekko przestygły, a do przestudzonych dodajemy kilka łyżek jogurtu. Mieszamy, by zrobił się sos.
Kurczaka układamy na talerzach i podajemy z pieczarkami. Można podaż z ugotowanym ryżem oraz świeżymi warzywami.

 
 
 


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print