środa, 7 września 2016

Warzywne szaszłyki

Były już szaszłyki mięsne, drobiowe, były też owocowe. Teraz przyszedł czas na warzywne. W końcu grill daje możliwości zaspokojenia różnorodnych gustów.






Składniki: (dla 4 osób)


  • 2 małe cukinie
  • 2 zielone papryki
  • 2 czerwone cebule
  • ząbek czosnku
  • listki tymianku
  • oliwa
  • sól
  • pieprz

Papryki myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy na kawałki.
Cukinię myjemy i kroimy na grubsze plasterki.
Cebule obieramy i kroimy na cząstki.
Warzywa nadziewamy na patyczki do szaszłyków.


Przygotowujemy marynatę. Obieramy i siekamy czosnek. Mieszamy go z kilkoma łyżkami oliwy, tymiankiem, solą i pieprzem.


Szaszłyki otaczamy w tak przygotowanej oliwie i układamy na grillu.



Pieczemy przez kilka minut, odwracając. Możemy podawać z dowolnymi dipami i sosami. Patrz tutaj.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print