niedziela, 17 kwietnia 2016

Raffaello z białej fasoli

Lubicie słodycze? Myśleliście, by połączyć przyjemne z pożytecznym, czyli smak raffaello z właściwościami fasoli i miodu. Nic prostszego. Wystarczy kilka podstawowych składników i mikser, by wyczarować smaczny deser.








Składniki:
  • 1 puszka białej fasoli konserwowej
  • 100ml mleka
  • 2 szklanki (o pojemności 250ml) wiórków kokosowych
  • 3 łyżki miodu
Fasolę odsączamy i miksujemy w mikserze. Następnie dodajemy kolejno: miód, mleko oraz półtorej szklanki wiórków kokosowych. Wszystkie składniki miksujemy, formujemy kulki i otaczamy w pozostałych wiórkach. Wstawiamy do lodówki, aby stężały.






3 komentarze:

  1. Jestem bardzo ciekawa smaku takiej wersji Raffaello. Bardzo fajny pomysł:) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. Smakuje jak kremowy środek oryginalnego rafaello. Nie daje się wyczuć smaku fasoli i nikt kto próbował, nie mógł uwierzyć, że to rzeczywiście jest z fasoli :D

    OdpowiedzUsuń

Print