środa, 30 marca 2016

Łazanki zapiekane z fetą i bekonem


Prosta, tania i syta potrawa, idealna na chłodne dni. Makaron "łazankowy" można przygotować samemu lub oszczędzić sobie czasu i wykorzystać gotowy. Można też użyć innego, dowolnego makaronu. 





Składniki:
  • 500g makaronu typu łazanki
  • 200g fety
  • 200g bekonu
  • ½ szklanki śmietany
  • Pieprz

Makaron ugotować na półtwardo i wymieszać ze śmietaną oraz pokruszoną fetą. Ułożyć go w naczyniu do zapiekania i posypać z wierzchu pokrojonym bekonem.




Naczynie z makaronem wsunąć do nagrzanego piekarnika (180-200 stopni) i zapiekać przez około kwadrans. 


Gotową potrawę można posypać zieleniną lub podawać z sałatą.

Smacznego!
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print