środa, 10 lutego 2016

Naleśniki bananowo-cynamonowe

Kto powiedział, że naleśniki są banalne? Wystarczy odpowiedni dobór przypraw lub dodatków i uzyskujemy zdrowy, pożywny posiłek, który chętnie zagości na stole w porze podwieczorku lub tez stanie się ozdobą stołu na przyjęciu dla dzieci.





Składniki:
250g mąki razowej
2 banany
400ml mleka
2 łyżeczki sody oczyszczonej
3 duże jajka
1 łyżeczka cynamonu
Owoce do dekoracji
200ml śmietany 30%
2 łyżki cukru pudru

Banany rozgniatamy na papkę. Do miski wsypujemy mąkę, wlewamy mleko i mieszamy, dodajemy jajka, przyprawy oraz papkę bananową. Mieszamy na jednolitą masę.






Smażymy grube naleśniki.
W międzyczasie przygotowujemy śmietanę, ubijając ją z cukrem pudrem oraz kroimy owoce.



Uwaga!

Dodatki nakładamy na przestudzone naleśniki.

Przepis dodaję do akcji:


Pancake Day

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print