środa, 11 listopada 2015

Sałatka ze szpinaku

Jesienna aura nie zwalnia nas z obowiązku jadania zieleniny. Wręcz przeciwnie, powinniśmy zjadać więcej warzyw w różnych postaciach, także w formie sałatek.


Stąd też moja dzisiejsza propozycja, szybka i smaczna sałatka
szpinakowa. Pełna witamin i osławionego żelaza. Zdrowa i oryginalna, a przy tym nie tucząca ;)



Składniki:
  • 400g liści szpinaku
  • 150g sera żółtego wędzonego
  • 3 łyżki nasion pinii
  • 2 łyżki rodzynek
  • 2 łyżki octu jabłkowego
  • 4 łyżki oliwy
  • Sól
  • Pieprz

Liście szpinaku myjemy i suszymy. Ser kroimy w drobna kostkę.
W misce mieszamy ze sobą szpinak, rodzynki, ser i nasiona pinii. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy ze sobą ocet z oliwą i mieszaniną polewamy sałatkę. Możemy podawać od razu lub po lekkim schłodzeniu w lodówce.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print