sobota, 3 października 2015

Sałatka z jajkiem, groszkiem i karczochami


Bardzo szybka w przygotowaniu sałatka, w której wykorzystujemy półprodukty. Można ją przygotować niezależnie od pory roku. 






Składniki:
  • 2 jajka
  • 3 karczochy
  • 1 filiżanka zielonego groszku
  • 1 pęczek zielonej cebulki
  • Kilka czarnych oliwek bez pestek
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 ½ łyki octu jabłkowego
  • Sól
  • Pieprz

Jajka gotujemy na twardo i kroimy na ćwiartki.
Karczochy marynowane kroimy na kawałki. Zielony groszek gotujemy, osączamy i dodajemy do karczochów. Cebulkę kroimy na kawałeczki i również dodajemy do miski. Dorzucamy oliwki oraz ćwiartki jajek. Dodajemy przyprawy oraz ocet i oliwę.
Delikatnie mieszamy i podajemy od razu.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print