poniedziałek, 16 lutego 2015

Krem czekoladowo-kokosowy

Na dzień dobry oraz na osłodę całego nadchodzącego tygodnia proponuję coś słodkiego, czekoladowego i kuszącego, czyli krem czekoladowy z dodatkiem kokosa. Jest on bardzo prosty w przygotowaniu oraz zupełnie nie pochłaniający czasu.


Jak go przygotować, przedstawiam poniżej...





Składniki:
  • 125g kuwertury
  • 4 łyżki kremu kokosowego
  • 100g płatków kokosowych
  • 1 łyżka likieru kokosowego
  • 4 czubate łyżki jogurtu 10%

Roztopić czekoladę w kąpieli wodnej. Gdy uzyska płynną konsystencję dodajemy krem kokosowy oraz wiórki i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy likier oraz jogurt i ponownie mieszamy do połączenia składników. Schładzamy w lodówce przez godzinę, po czym podajemy.

Przepis dodaję do akcji:

Karnawałowe Słodkości! Walentynki. Czym TO się je? 11-17.02.2015

1 komentarz:

  1. Bardzo ciekawy przepis!
    Lubie takie szybkie desery!
    :)

    Dziekuje za udzial w akcji walentynkowej na Mikserze!
    Kasia
    www.lejdi-of-the-house.bloog.pl

    OdpowiedzUsuń

Print