niedziela, 2 listopada 2014

Pesto z suszonych pomidorów

Pasta ta jest prosta do przygotowania, chociaż składniki potrzebne do jej przygotowania nie są zbyt popularne. Jednak połączenie ich w jedność prowadzi do uzyskania nowego, oryginalnego smaku.


Jest to również pasta, która przy całej swojej złożoności smaków oraz wysokiej wartości odżywczej pozwala skomponować szybki, smaczny posiłek...
wystarczy, że ugotujemy do niej dowolny makaron ;)

Składniki:
  • 70g suszonych pomidorów
  • 50g orzechów nerkowca
  • 2 ząbki czosnku
  • 50g sera feta
  • 100g parmezanu
  • 150ml oliwy



W blenderze rozdrabniamy orzechy, następnie dodajemy suszone pomidory, przeciśnięty przez praskę czosnek, ser feta, parmezan oraz połowę oliwy.
Miksujemy na jednolitą masę, dolewając w międzyczasie oliwy, tak, by utworzyła się masa o konsystencji pasty.

Jak już napisałam, pastę można wymieszać z dowolnym, ugotowanym wg. instrukcji na opakowaniu, makaronem. U mnie wybór padł na 500 gramowe opakowanie "kokardek"



Życzę smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print