środa, 18 czerwca 2014

Sałatka z makaronem ryżowym



Przepis na tę sałatkę podesłała mi koleżanka, a ponieważ nadarzyła się okazja, aby przygotować smaczny posiłek w niecałą chwilę, to przepis ten sprawdził się doskonale. 



Poza tym, że sałatka jest smaczna, to na dodatek bardzo syta. W letnie dni wystarczy za cały posiłek.
Dodatkową zaletą tej sałatki jest jej strona estetyczna. Jest bowiem bardzo kolorowa i przyciągająca uwagę.

Składniki
  • 200g makaronu ryżowego
  • 1 puszka fasoli czerwonej
  • 1 puszka kukurydzy
  • 3 jajka (ugotowane na twardo)
  • 1 czerwona papryka
  • 1 świeży ogórek
  •  400g szynki konserwowej (ja dałam wędzonkę z indyka)
  • sól
  • pieprz
  • musztarda do smaku (pominęłam ją)
  • majonez



Makaron ryżowy ugotować i ostudzić.



Ogórek, paprykę i wędlinę pokroić w kostkę.


Podobnie postąpić z jajkami.


Fasolkę i kukurydzę odsączyć z zalewy.


 Do miski wsypać przygotowane składniki, przyprawić do smaku i wymieszać.


Na koniec dodać majonez, ponownie wymieszać i podawać.


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print