środa, 12 marca 2014

Pasta jajowa

Prosta, smaczna oraz powszechnie znana. Jeżeli ktoś jednak nie wie, o czym mowa, niech czyta dalej.
Pasta z jaj na twardo należy do moich ulubionych. Jest bardzo syta, lecz również kaloryczna, a to za sprawą dodanego do niej majonezu.
Urozmaicić można ją za pomocą dodatków i przypraw. Ja najbardziej lubię tą z zieloną cebulką.


Składniki:
  • 10 jajek
  • 5 łyżek majonezu
  • 1 pęczek zielonej cebulki
  • sól
  • pieprz

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i drobno kroimy. Cebulkę myjemy i kroimy drobno, zarówno białe, jak i zielone części. Dodajemy do jajek. Całość przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majonez, mieszamy i gotowe.


Najlepiej smakuje na ciemnym chlebie.

Dodaję do akcji:




Co do kanapki?

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print