wtorek, 3 grudnia 2013

Makaron z łososiem

Szybkie danie obiadowe, które zadowoli nawet wybredne (tak sądzę) gusta, można przygotować w zaledwie pół godziny.



Składniki:

  • 500g makaronu świderki
  • 200g świeżego łososia
  • 2 pomidory
  • 100g serka Philadelphia
  • pół pęczka posiekanego koperku
  • oliwa do smażenia
  • 100ml wermutu
  • sól, pieprz
 


Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu i odcedzić.
Na niewielkiej ilości oliwy podsmażyć łososia, wcześniej pokrojonego w drobną kostkę.
Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić na kawałki i pozbyć się pestek.



Do łososia dorzucić posiekany koperek oraz pokrojone pomidory i całość przez chwilę podsmażyć. Doprawić solą i pieprze oraz wlać wermut. Gdy alkohol wyparuje, dodać serek i dobrze wymieszać.


Połączyć z ugotowanym makaronem, ewentualnie posypać posiekanym koperkiem i od razu podawać.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print