poniedziałek, 1 kwietnia 2013

Muffinki z tahini

Na dzień dobry, taki mały, słodki akcent. W końcu nic tak nie poprawia nastroju, jak odrobina słodyczy (przynajmniej mnie)


Składniki:
  • 150ml tahini
  • 300g mąki
  • 150g cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka śmietany
  • 1 szklanka mleka
  • 2 jajka

Zmiksuj pastę tahini z cukrem, dodaj jajka, śmietanę i mleko. Wsyp mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj do połączenia składników. Nakładać do papierowych papilotek, umieszczonych w formie. Napełniać do ¾ wysokości. Piec 20 minut w 180 stopniach.


Można przygotować polewę z 2 łyżek tahini, 1 łyżki mleka i 4 łyżek cukru pudru. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print