czwartek, 27 czerwca 2013

Przekąski z krakersów

To kolorowa przekąska, która cieszy zarówno żołądek, jak i oczy.
Może być ozdoba każdego letniego przyjęcia. Dobór składników, który podaję to jedynie propozycja, gdyż można komponować własne smaki oraz używać takich dodatków, które lubimy najbardziej.
Niech poniższy przepis będzie dla was jedynie inspiracją :) 


Składniki (na 30 sztuk)

200g twarogu
2 łyżki śmietany
sól
curry
kethup
papryka w proszku
czosnek w proszku



Ser ucieramy z solą i śmietaną i dzielimy na trzy równe części. Do jednej dodajemy sproszkowany czosnek. Do drugiej mieloną paprykę oraz kethup, zaś do trzeciej przyprawę curry.
Na każdego krakersa nakładamy łyżeczką lub szprycą, odrobinę pasty, z każdego koloru i garnirujemy.





Do garnirowania wykorzystujemy:

kawałki serka pleśniowego, kawałki wędzonego śledzia i tuńczyka, kawałki pomidorka, marynowana marchewka, groszek, kukurydza, nadziewane oliwki, papryczka chilli, marynowane pieczarki, czerwona, marynowana fasolka.

Można też wykorzystać kapary, krewetki, korniszony, kawałki ogórka czy zielone listki ziół. Ograniczeniem jest tylko nasza własna wyobraźnia...



Życzę smacznego!



 

 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print